Scenář reforem se nerodil v tichu pracoven. - Nezval, P.
Štruktúrna politika ako problematická časť scenára ekonomickej reformy. Dve možné riešenia realizácie zmien štruktúry národného hospodárstva. Prvé vychádza z toho, že zmena správania podnikateľskej sféry povedie k potrebným štruktúrnym zmenám, k čomu je nevyhnutná privatizácia. Druhá predstava prisudzuje vyššiu úlohu štátu, ktorý by mal profilovať budúcu štruktúru národného hospodárstva.