Transformace nemá alternativu. Nepřipusťme zásadní korektury reformy. - Synek, Miloslav
Kritici reformy zamlčujú, že tie krajiny, v ktorých sa reforma neuskutočňuje, alebo sa uskutočňuje pomaly, majú rozvrátené hospodárstvo, chýbajú im tovary a že taký osud by čakal aj ČSFR. Doterajšie skúsenosti ukázali, že hybrid kapitalizmu a socializmu nie je možný, má sa použiť model vo svete osvedčený. Úlohy, ktoré by mal zabezpečovať pri vytváraní podmienok prosperity štát.