Velká privatizace a koncepce "silného vlastníka". - Holman, R.
Obavy, či zákon o privatizácii nepovedie k veľkému rozptylu vlastníctva, ku strate kontroly vlastníkov nad novo privatizovanými podnikmi. Názor maďarského ekonóma J. Kornaia, že netradičné formy privatizácie nevytvoria skutočných vlastníkov. O tento názor sa opierajú aj odporcovia kupónovej metódy privatizácie. Kupónová privatizácia môže byť úspešná, ak sa vyčlení určitý balík podnikových akcií "silnému vlastníkovi". Možnosť plnenia úlohy "silných vlastníkov" "prostredníkmi".