Vozmožnyje posledstvija perechoda k rynočnoj ekonomike: dal'nyje i bližnije. - Kulikov, V.
Strategické smery premien v ZSSR a bývalých krajinách RVHP. Orientácia na trhovú ekonomiku, zmeny vlastníckych vzťahov a konkurencia. Zníženie rozsahu štátneho vlastníctva. Charakter súkromného vlastníctva v súčasnosti a jeho regulácia právnymi a finančnými nástrojmi. Možnosti fungovania štátneho vlastníctva v trhových vzťahoch. Obdobie prechodu k trhu (voľná tvorba cien, inflácia a i.).