Účinná ekonomická reforma - prekonanie systémovej neracionality hospodárenia. - Šikula, Milan
Podstata teoretických a praktických ústupkov od zámerov pôvodného modelu fungovania socialistickej ekonomiky. Kautského korekcia modelu pred r. 1917. Porovnanie modelu s prvou etapou jeho realizácie. Argumentácia hypotézy o dolnom a hornom prahu reformovateľnosti modelu. Lernerov a Langeho model všeobecnej rovnováhy socialistickej ekonomiky. Argumenty nemožnosti racionálneho hospodárenia v podmienkach centrálne plánovanej ekonomiky.