Rolník podnikatelem.
Zákon zo 17. mája 1991, ktorým sa mení a doplňuje zákon č. 105/1990 Zb. o súkromnom podnikaní občanov reaguje na potrebu vytvárania nevyhnutných predpokladov pre činnosť samostatne hospodáriacich roľníkov. Vymedzuje pojem "poľnohospodárska výroba". Obsahuje ustanovenia o možnosti zamestnávania námezdných pracovníkov, o zahranično obchodnej činnosti, o právnych vzťahoch, o náhrade za živý a mŕtvy inventár a iné.