K problematice hospodaření příspěvkových organizací. - Blažek, L.
Rozpočtové a príspevkové organizácie majú dominantné postavenie v dvoch sférach: v oblasti štátnej správy a v oblasti vedy, výskumu, školstva, kultúry, zdravotníctva, sociálnej starostlivosti. V súčasnosti nedôjde k výrazným zmenám postavenia inštitúcií v prvej sfére, v druhej sa otvorí priestor pre uplatnenie súkromných a iných neštátnych organizácií. Vyhlášky pripravované pre uvedené oblasti. Riešenie individuálnej a kolektívnej zainteresovanosti.