Liberalizace cen a vývoj cenových struktur. - Hejnák, M.
Cenová problematika má dve základné dimenzie - cenovú úroveň a cenové relácie, cenovú štruktúru. V prvej časti článku sa skúma cenová úroveň, ktorá má úzky vzťah k problematike výmenného kurzu a naznačujú sa niektoré súvislosti s cenovou štruktúrou. Druhá časť sa zameriava predovšetkým na problematiku cenových relácií. Pozornosť sa venuje aj vývoju cenových relácií vo vyspelých trhových ekonomikách a konfrontácii s ich vývojom v ČSFR.