Zabráníme hrozbě cenových kartelu? - Bočinská, E.
Vysvetlenie pojmu cenový kartel. Cenové kartely obmedzujú hospodársku súťaž a preto sú vo vyspelých ekonomikách zákazané. V ČSFR súťažné prostredie prakticky nejestvuje, dohody o cenách sa uzatvárajú. Cenové dohody podnikov sú proti záujmom spotrebiteľov. Nevyhnutnosť zavedenia prísnych legislatívnych obmedzení na ochranu slobodnej súťaže.