Hospodářská soutěž a monopoly: Zabrzdí je stát nebo trh? - Ferenc, J.
Zákon o ochrane hospodárskej súťaže schválilo FZ ČSFR 30.1.1991. Jeho realizáciou je poverený Federálny úrad pre hospodársku súťaž. Narušiteľ hospodárskej súťaže sa snaží obmedziť pôsobenie konkurencie získaním výhodného postavenia na trhu. Spôsoby narušenia konkurencie: kartelové dohody a fúzie. Tretím spôsobom je nekalá súťaž. Prípady platnosti zákona v oblasti orgánov štátnej správy.