Obyknovennyj marketing. Traktovka F. Kotlera i čto iz neje sledujet. - Rubin, Ju
Hlavná myšlienka knihy Ph. Kotlera (profesor USA) "Základy marketingu", M. Progress 1990. Kniha objasňuje základné zákonitosti trhovej činnosti firmy. Výklad obsahu a funkcií marketingu ako organizovaného trhového hospodárstva a vzťahu dvoch protirečivých tendencií - konkurencie ekonomicky nezávislých tovarových výrobcov a integrácie ich úsilí k zabezpečeniu spotrebiteľského dopytu odrážajúcich sa v bežnom a strategickom plánovaní.