Vers la disparition du "Made in USA"? - Faltermayer, E.
Pokles domácej výroby pre americký trh. Japonsko môže USA dobehnúť do r. 2000, čo sa ilustruje na príkladoch. Autor si kladie otázku, či sa týmto vývojom treba znepokojovať. Ďalej sa pýta, prečo USA klesli tak hlboko a hľadá odpoveď skúmaním troch druhov výrobkov: obrábacie stroje, polovodiče a počítačové systémy. Riziko vonkajšej závislosti a úloha štátu. (Fortune, 24.9.1990).