Institutions. - North, D.C
Definícia inštitúcií. Historické typy inštitúcií. Obchodné inštitúcie. Kapitálové trhy. Obchodný výmenný systém. Fungovanie a vývoj inštitúcií. Inštitucionálny vývoj v ranej Európe 11.-16. storočia.