<La> iniciativa para las Américas: un examen inicial.
Úvahy o obchodných dimenziách projektu prezidenta Busha pre USA a Latinskú Ameriku z 27. júna 1990. Základné črty Bushovej iniciatívy. Vývoj obchodnej výmeny medzi USA a Latinskou Amerikou 1970-1989. Analýza možných nákladov a výhod vytvorenia zóny voľného obchodu a jej dynamické účinky. Obchod so službami, intelektuálnym vlastníctvom. Zahraničné investície. Nástroje zóny voľného obchodu.