<La> polarisation géographique des investissements directs.
Logika investícií sa mení podľa sektorov. Zemepisná štruktúra internacionalizácie pólov v r. 1988 a USA. Americký priemysel investuje v EHS. Japonský priemysel prispôsobuje svoj vývoz. Európsky priemysel sa ženie do náručia USA. Zemepisná štruktúra internacionalizácie Japonska a EHS. (La Lettre du CPII 1990, č.92.).