Les avantages de l'union économique et monétaire. - Boissieu, Christian de
Výhody hospodárskej a menovej únie ES. Ťažkosti spojené s kvantifikovaním výhod. Znížené riziko vnútornej výmeny. Nižšie náklady na transakcie. Zvýšená menová disciplína. Spolupráca pri úrokových sadzbách. ECU - európska menová jednotka. Harmonizácia rozpočtov. (Le Journal des Caisses d'épargne 1990, č.5.).