Dvojnoje predprijatije i razgosudarstvlenije sovetskoj ekonomiki. - Nečajev, Ju
Charakteristické črty projektu S. Norwooda na rozvoj spolupráce sovietskych podnikov so zahraničnými v podobe "dvojitého" podniku. Hlavné stimuly pre zahraničných podnikateľov a výhody sovietskej strany (lacná pracovná sila, veľký vnútorný trh, lacné suroviny, know-how). Problémy uplatnenia projektu "dvojitého" podniku (nedostatočný rozvoj finančného trhu, legislatíva).