L'impact régional de l'union économique et monétaire.
Teoretická úvaha o "škole konvergencie" a rozporných silách v ES. Empirické poznatky. Dôležité rozdiely. Regióny menej favorizované a ekonomická únia. HDP na obyvateľa. Infraštruktúry. Ľudské zdroje a migrácia. Štruktúra priemyslu a zahraničný obchod. (Economie européenne 1990, č.44.).