<La> integración de Argentina, Brasil y Uruguay: concepciones, objetivos, resultados. - Mármora, L.
Integračné teórie Latinskej Ameriky v 70. a 80. rokoch a v súčasnosti. Dohody o spolupráci Uruguaya, Brazílie a Argentíny. Vývoj ekonomickej integrácie v rámci CEPAL. Interpretácia integrácie CEPAL z uruguayského hľadiska. Staré a nové integračné pokusy Argentíny a Brazílie. Pozitívne a negatívne výsledky integračných protokolov. Možnosti industrializácie a vnútorné, regionálne a svetové trhy. Latinská Amerika v procese otvárania sa svetu - orientácia na svetové trhy ako impulz pre túto oblasť.