<The> prospects for Soviet- Japanese rapprochement. - Bogaturov, A.D
Zmeny v charaktere sovietsko-japonských vzťahov po zvolení Gorbačova prezidentom ZSSR. Tradičný sovietsky prístup k Japonsku ako k zemi, v ktorej ZSSR ma relatívne obmedzené záujmy. Otázka pod- alebo preceňovania japonskej ekonomickej sily. Komplementárna úloha ekonomických vzťahov - rozvoj ekonomických vzťahov ako základný zámer Gorbačova. Úvahy o sov.-jap. summite na jar 1991.