Názory na společné podnikání ve východní Evropě. - Dráždil, M.
Zvýšený záujem západných firiem o trhy vo východnej Európe. Závery z analýzy tohto problému uskutočnenej americkou konzultačnou firmou Boston Consulting Group (BCG). Obrovské trhy pre spotrebné tovary. Zakladanie spoločných podnikov (joint-ventures - JV) ako napríťažlivejšia forma pre spoluprácu. Nákup podniku ako najrýchlejšia cesta pre vstup na vnútorný trh. Zdôraznenie obozretnosti pri výbere partnera v JV.