Sotrudničestvo stran Vostočnoj i Zapadnoj Jevropy v sfere sovmestnych vloženij. - Pešakovič, G.
V dvadsiatych rokoch založili v ZSSR viac ako 200 podnikov s účasťou zahraničného kapitálu. Po 2. svetovej vojne využívanie cudzieho kapitálu vylúčili. Údaje o spoločných podnikoch vo východnej Európe po r. 1989 a formách účasti západných firiem na rozvoji hospodárstva bývalých socialistických štátov.