Upravlenije na styke kul'tur: sovmestnyje predprijatija v KNR. - Wilpert, B.
V spoločných podnikoch vzniká nový typ organizácie, ktorý spája v sebe jednotlivé špecifické prvky obidvoch partnerov. Analýza vplyvu dvoch rozdielnych sociokultúrnych hodnôt na systém riadenia na príklade spoločného čínsko-nemeckého podniku. Rozhodujúci vplyv spolupráce partnerov patriacich k dvom rozdielnym kultúrnym tradíciam na efektívnosť riadenia.