L'aide publique bilatérale de la France en faveur de l'Áfrique: orientations et instruments. - Gastinne, J.
Štúdia o priamej francúzskej spolupráci s Afrikou a jej formách. Objem francúzskej verejnej pomoci pre rozvojové krajiny. Prevláda bilaterálna pomoc. Rozdelenie pomoci podľa krajín. Význam pomoci Afrike. Druhy pomoci. Dary a pôžičky. Úvery FAC. Úloha CCCE, druhy pôžičiek a ich rozdelenie. (Conseil économique et social 1991, 22.1).