Constitutional and international problems of the German unification process. - Opitz, P.J
Problematika spôsobu realizácie zjednocovacieho procesu Nemecka - základný zákon SRN alebo nová ústava. Medzinárodné súvislosti - postoj západných partnerov k zjednoteniu Nemecka. Otázka hraníc s Poľskom. Dohoda so ZSSR medzi Kohlom a Gorbačovom a jej dôsledky a význam pre obe strany a pre celú Európu.