Uzavírání hospodářských smluv a nároky na jejich obsah. - Tuma, Miroslav
Novelizácia hospodárskeho zákonníka vytvára nové podmienky pre uzatváranie hospodárskych zmlúv medzi podnikmi. Zrušenie vykonávacích predpisov, ktoré upravujú dodávateľsko-odberateľské vzťahy. Zmluva vzniká dohodou o podstatných náležitostiach - predmete, čase plnenia a výšky ceny. Zásada písomnej formy pre uzatvorenie zmluvy.