patent system for both diffusion and exclusion. - Ordover, J.A
Analýza optimálneho patentového režimu. Slabá a silná ochrana patentov a striktná antitrustová politika. Návrh patentového práva pre spoluprácu. Japonský patentový systém - rozdiel medzi US, EHS a japonským patentovým systémom. Licencie. Autorské honoráre. Výskumné joint ventures a výskumné konzorciá. Spolupráca vo výskume a rozvoji.