K novele Zákoníku práce a kolektivním smlouvám. - Jouza, L.
Stimulovanie ekonomických potrieb spoločnosti v období, keď sa uplatňuje prechod od centralistického plánovania k trhovej ekonomike. Novela zákonníka práce odštátňuje činnosť odborov. Medzi najdôležitejšie zmeny patrí zrušenie kárneho konania a opatrení. Neformálnosť postupu pri prejednávaní a schvaľovaní kolektívnych zmlúv. Rozdiel medzi zamestnávateľmi v oblasti podnikateľskej činnosti a rozpočtovými organizáciami.