Mestnoje upravlenije v Velikobritanii. - Grigorjev, S.
Tendencie rozvoja územnej správy: priebežná decentralizácia územného riadenia, zosilňovanie kontroly činnosti miestnych orgánov zo strany centrálnej vlády. Základné typy miestnych riadiacich orgánov a ich vnútorná organizácia. Reforma finančného systému. Možnosti vplyvu parlamentu a vlády na činnosť miestnych orgánov.