Promlčení a prekluze v novelizovaném hospodářském zákoníku. - Libánský, Václav
Všeobecným dôsledkom doteraz platnej úpravy hospodárskeho zákonníka pri uplynutí lehoty stanovenej k uplatneniu práva bola jeho preklúzia. Pri premlčaní je právna situácia odlišná. Hospodársky zákonník stanoví, že určité práva sa nepremlčujú. Úprava dĺžky premlčacích a prekluzívnych lehôt.