Analýza situace rodin s dětmi s nízkými příjmy. - Hiršl, M.
Orientačná hranica sociálnej potrebnosti v ČSFR. Niektoré údaje z mikrocenzu 1989. Počet domácností s príjmami pod hranicu sociálnej potrebnosti. Faktory ovplyvňujúce mieru výskytu nízkych príjmov. Miera výskytu chudoby podľa typu domácností. Odhad rastu počtu chudobných domácností s deťmi pri poklese reálnych príjmov na osobu o 10-20 perc. Nepripravenosť systému doplnkovej sociálnej starostlivosti na masové poskytovanie dávok a cesty riešenia.