Les régimes de sécurité sociale en Afrique. - Gruat, J.-V
Sociálna ochrana v Afrike. Chránené obyvateľstvo v moderných ekonomických sektoroch. Počet poistených osôb. Problematika zdravotnej starostlivosti. Hospodárska kríza a rozpočtové reštrikcie. Výber cieľov a metód. Administratíva, financovanie a ich problémy. (Revue internationale du travail 1990, č.4).