<Die> Sicherungskosten - Begriff, Verwendung und Ermittlung. - Koch, H.
Možnosti zavedenia pojmu poisťovacích nákladov proti riziku do náuky o podniku a podnikovej praxe. Pojem a štruktúra poisťovacích nákladov (poistenie, odpisy na rezervné agregáty, dodatočné materiálové náklady na údržbu, úroky na bezpečnostné zásoby atp.). Určenie výšky poisťovacích nákladov. Vymedzenie prijateľného rizika. Využitie pojmu poisťovacích nákladov pri rozhodovaní a rozpočtových kalkuláciách.