Nebuďme krátkozrací. Jak dál s vynálezy na vysokých školách. - Dušková, Anna
Krátenie rozpočtov na vysokých školách nutí tieto školy, aby začali aspoň čiastočne na seba zarábať. Veľký význam môže mať vynálezcovská činnosť. Vynálezy na vysokých školách majú vyššiu úroveň v porovnaní s vynálezmi v priemysle. Zamyslenie nad tým, akými právnymi, ekonomickými a organizačnými opatreniami by mali byť vynálezcovia a vynálezcovská činnosť na vysokých školách stimulovaná.