Proč alternativní zemědělství? Ekologické desatero Ing. Richarda Bartáka CSc., náměstka ministra zemědělství České republiky.
Desať ekologických argumentov hovoriacich za alternatívne poľnohospodárstvo. Ekologická, ekonomická a energetická kríza, ktoré hrozia z energetickej náročnosti konvenčného poľnohospodárstva. Podiel poľnohospodárstva na znečisťovaní ovzdušia a na stagnácii pravdepodobného veku dožitia.