Životní prostředí a zaměstnanost. - Černá, A.
Podľa výsledkov analýzy OECD je vplyv nákladov spojených s realizáciou ekologických programov na ekonomický rast a vývoj inflácie negatívny. Jednoznačne je vzťah ekologických výdavkov kladný vo vzťahu k zamestnanosti. Očakávanie pozitívneho pôsobenia realizácie ekologického programu na tvorbu pracovných príležitostí v ČSFR. Vplyv rozvoja ekologického strojárstva na zamestnanosť.