Stochastic investigations of pseudo-random number generators. - Ugrin-Šparac, G.
Dva nové numerické parametre, vyjadrujúce vyhodnotenie generátora pseudonáhodných čísiel: kvalita a stabilita a ich použitie ako univerzálna metóda vyhodnocovania takýchto generátorov. Vyhodnotenie viacerých známych a niekoľkých nových generátorov podľa tejto metódy.