Mašinostroitel'nyj kompleks i naučno-techničeskij progress. - Stroganov, G.
Opatrenia na preorientáciu strojárstva v ZSSR, zníženie počtu pracujúcich a decentralizáciu. Vývoz strojárskych výrobkov a problémy s ich nízkou kvalitou. Nízky podiel progresívnych materiálov. Nízke tempo obnovy strojového parku. Spojenie odvetvia s výskumom. Financovanie odvetvovej vedy.