Vodné dielo na Dunaji - predovšetkým problém vodohospodárov. - Sýkora, P.
Nedostatočná účasť vodohospodárov - ekológov pri projekčných prácach sústavy vodných diel Gabčíkovo-Nagymaros. Pre ekológov zostáva najvážnejším problémom koľko vody bude pretekať pôvodným korytom Dunaja. Rozdielnosti v postojoch medzi ekológmi a vodohospodármi prestanú, ak sa dohodnú na veľkosti ekologického prietoku pôvodným korytom.