K trhovým vzťahom vo vodnom hospodárstve vyspelých krajín a ich aplikovateľnosti na podmienky ČSFR. - Rybovičová, Dagmar
Včleňovanie vodného hospodárstva do trhovej ekonomiky. Zahraničné poznatky a skúsenosti z oblasti organizácie a vlastníckych foriem vodárenských podnikov. Charakteristika platieb za vodu ako významného ekonomického nástroja efektívneho využívania vodných zdrojov pri rešpektovaní životného prostredia. Aplikovateľné skúsenosti krajín OECD na podmienky čs. ekonomiky.