Zemědělská družstva a soukromé hospodaření. - Štamberk, J.
Charakteristika zákonov, ktoré vytvárajú predpoklady pre zmeny vlastníckych vzťahov k pôde. Privatizácia štátnych majetkov. Formujúce sa malé farmy do 20 ha však nemajú nádej na úspech v konkurencii so západoeurópskym poľnohospodárstvom. Úlohou je vytvoriť družstvá, ktoré budú dobrovoľným združením ľudí motivovaných len výhodnosťou oproti súkromnému hospodáreniu.