Beobachtungen zur Entscheidungsfindung in japanischen Unternehmen. - Schneidewind, D.
Nové javy v japonskom managemente: význam etiky v skupinovom vedomí, podporovanie individuality a veľká samostatnosť stredného managementu pri operatívnych rozhodnutiach. Chápanie podniku v Japonsku. Severoatlantické chápanie cieľov podniku. Indivíduum v skupine, skupinové vedomie a individualita. Vplyvy kultúry na poňatie managementu. Dlhodobé perspektívy a strategické rozhodnutia. Rozhodovanie o investíciách pomocou ringi seido. Filozofia "kaizen".