Cena v tržní strategii firmy. Nejvyšší cena nemusí být vždy nejvýhodnější. - Dvořák, J.
Cenová oblasť patrí k tým, kde sa ekonomická realita najviac odchyľuje od zámerov ekonomickej reformy. Ako by mali podniky pri svojej cenovej politike postupovať. Charakteristika rôznych cieľov cenovej politiky. Podniky by sa mali rozhodovať medzi cenovou a necenovou konkurenciou a uplatňovať prieskum konkurencie a voliť vhodnú metódu tvorby cien.