Economies of scale and density in local telephone networks. - Guldmann, J.M
Analýza výrobnej štruktúry miestnych telefónnych sietí s translogistickou výrobnou funkciou hodnotenou s prierezovými údajmi o 44 malých spoločnostiach lokálnej výmeny. Vektor výstupu zahrnuje počet staníc a obsluhované územie. Optimálna veľkosť spoločností lokálnej výmeny a požiadavky na konkurenciu v záujme zefektívnenia médií vo vidieckych územiach.