Můžou za to tarify? - Stejskal, P.
Tendencie znižovania prepravnej náročnosti národného hospodárstva. Dochádza k odstupovaniu prepravcov od hospodárskych zmlúv so železnicou, ktoré ovplyvňujú nové tarify nákladnej dopravy. Zohľadňovanie ekologických hľadísk v problematike dopravného trhu. Regulácia dopravného trhu prostredníctvom tarifov a normatívnych opatrení.