Prognózování vývoje provozní situace v seřaďovací stanici. - Mojžiš, V.
Súčasťou informačného systému pre riadenie dopravy a prepravy sa postupne budujú v zoraďovacích staniciach miestne informačné systémy železničnej stanice. Cieľom riešenia úlohy je poskytnúť staničnému dispečerovi interaktívnu počítačovú podporu pri spracovaní prognóz formou variantných výstupov a optimálnych riešení.