Peněžní záznamy v gruntovních knihách. - Kohoutek, V.
Dejiny a význam gruntových kníh od začiatku 16. stor. v Čechách. Potreba vedenia gruntových kníh. Tri generácie zápisov v gruntových knihách. Hodnota gruntu a formy platieb záväzkov. Formy zápisu o majetku a o obchodovaní s finančným majetkom. Záznamy o nehnuteľnostiach a evidencia pôdy podľa parciel.