Proč vznikají rozdílné výsledky v základním a vnitropodnikovém účetnictví v podmínkách tržního hospodářství. - Schroll, R.
Vymedzenie a funkcie základného účtovníctva (ZÚ) a vnútropodnikového účtovníctva (VPÚ). Vymedzenie objektov zachytených vo VPÚ. Jednokruhové a dvojkruhové účtovníctvo. Vonkajšie príčiny vzniku rozdielov medzi ZÚ a VPÚ. Vplyv inflácie. Základné typy rozdielov medzi ZÚ a VPÚ.