Účetnictví akciové společnosti. - Havel, F.
Nové spôsoby finančného hospodárenia akciových spoločností a ich vplyv na účtovníctvo. Účtovanie pri vzniku spoločnosti. Formy zamestnaneckých akcií, nákup a predaj akcií. Účtovanie základného kapitálu, rezervného fondu, nákladov a dividend. Účtovanie zaradenia a vyradenia základných prostriedkov a ich odpisov. Účtovná osnova.