<Die> Kostenträgerrechnung unter Berücksichtigung der Variantenvielfalt und der forderung nach konstruktionsbegleitender Kalkulation. - Lackes, R.
Problém kalkulácií pri pružných výrobných programoch prostredníctvom diferencovanej tvorby variantov a interaktívnych modifikáciách konštrukcie pomocou CAD a CIM. Príprava dát pre kalkuláciu pre plánovanie výrobného programu a štruktúry sortimentu. Modifikácie a doplnky pružného rozpočtu nákladov. Plánová kalkulácia pri príprave variantov. Postup pri kalkulácii súbežnej s konštrukciou.